0761667397
danaciobanu76@gmail.com

26 Feb 2016

Pedeapsa

/
Posted By
/
Comments0

Pedeapsa..cum o folosim?

Expresii gen „bataia e rupta din Rai” sau „unde da mama creste” sunt cunoscute in popor si inca puse in aplicare de catre parintii care considera ca asa isi educa copii „sanatos”.

Unde da mama nu creste ci lasa rani adanci in sufletul copilului. Aceasta „abordare” va avea efecte negative asupra dezvoltarii copilului care poate ramane cu frustari ce se vor manifesta odata cu maturitatea.

Agresivitatea fizica, verbala, neglijanta, abuzul , „corectiile” aplicate prin pedepse fizice traumatizeaza copilul facandu-l sa creada ca este ceva in neregula cu el, ca el este vinovat pentru nefericirea noastra, pentru toate problemele noastre. Acest copil va deveni adolescentul rebel care va crea probleme parintilor si celor din jur pentru ca a fost invatat ca nu este nimic rau in a aborda problemele intr-o maniera agresiva

Ma intreb care vor fi valorile unui copil traumatizat?

Si ma mai intreb ce metoda de „corectie” va mai gasi mamica unui copil astfel pedepsit acum pentru cine stie ce boacana sau vreun comportament opozant specific la varste mici, atunci cand va face cu adevarat ceva groaznic.

Folosirea pedepsei prin interzicerea anumitor privilegii este mult mai indicata si cu rezultate nesperate in sensul pozitiv.

Leave a Reply